بهترین میان وعده ها برای دانش آموزان

23:17 - 22 مهر 1395
کد خبر: ۲۳۱۸۷۲
یک متخصص تغذیه گفت: استفاده از مواد مغذی به عنوان میان وعده علاوه بر تسریع در روند رشد کودک از بیماری‌هایی چون فشار خون و اضافه وزن در کودکان پیشگیری می‌کند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، سودابه نعمتی متخصص تغذیه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تغذیه کودکان گفت: معمولا عادت غذایی کودکان تحت تأثیر عادات غذایی افراد بزرگتر خانواده بوده و اغلب علاقه یا عدم علاقه پدر و مادر و حتی خواهر و برادرهای بزرگتر بر روی عادات غذایی کودک اثر می گذارد که به همین جهت خانواده‌ها باید از بیان عادات غذایی خود در حضور کودک اجتناب کنند.

این متخصص تغذیه درباره تغذیه کودکان زیر دو سال بیان کرد: بهترین توصیه غذایی برای کودکان زیر دوسال به خصوص کودکان صفر تا 6 ماه استفاده از شیر مادر بوده و پس از آن خانواده‌ها می‌توانند از غذاهای کمکی نیز استفاده کنند.

وی ادامه داد: بهتر است خانواده‌ها در برنامه غذایی کودکان زیر دو سال از همه گروه‌های غذایی از جمله گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ استفاده کنند و اگر امکان استفاده از فرآورده‌های حیوانی نبود بهتر است باقلا، لوبیا، نخودفرنگی، عدس، پودر انواع مغزها یا فرآورده‌های لبنی به کودک داده شود. 

نعمتی با بیان اینکه استفاده از میوه‌ها و سبزیجات رنگی باعث تحریک اشتهای کودک می شود،تصریح کرد: پدر و مادر هرگز نباید نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های شیرین، قهوه و چای به کودک بدهند زیرا این نوشیدنی‌ها ممکن است جایگزین غذاهای اصلی شوند و بهترین برای کودک تشنه، شیرمادر یا آب جوشیده سرد شده است. 

این متخصص تغذیه میان وعده را بخش مهمی از تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان بزرگتر از 2 سال دانست و بیان داشت: بچه‌ها به دلیل داشتن معده کوچک، توانایی مصرف زیاد غذا در یک وعده غذایی را ندارند و به همین دلیل مصرف میان وعده از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی ادامه داد: میان وعده‌ها باید سرشار از مواد مغزی باشد و والدین باید به این نکته توجه کنند که مواد خوراکی مانند چیپس، پفک، نوشابه و آب‌میوه‌های صنعتی نه تنها فاقد مواد مغذی هستند بلکه با کاهش اشتهای کودک، مانع جذب ویتامین‌های مفید در وی شده و روند رشد آنان را مختل می کند. 

نعمتی بیان کرد: نان و پنیر، انواع سبزیجات پخته یا خام مثل هویج و کدو سبز، میوه های تازه، شیر به صورت ساده، شیرموز، شیرکاکائو، شیر و عسل و شیر و خرما، برگه میوه‌ها مثل برگه زردآلو را می‌توان به عنوان میان وعده‌‌های مناسب برای کودکان نام برد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت وعده‌های اصلی غذایی گفت: والدین باید توجه داشته باشند که کودکان به 5 وعده غذایی، شامل سه وعده اصلی و دو میان‌وعده نیاز دارند که باید سرشار از مواد مغذی باشد.

وی با بیان اینکه صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی و تامین انرژی برای کودکان به شمار می رود، تصریح کرد: علاوه بر وعده صبحانه، نهار و شام نيز دو وعده اصلی غذایی هستند که بهتر است از مواد غذايی مانند نان سبوس‌دار، سيب زمينی، برنج و ماکارانی سبوس‌دار به مقدار مناسب در برنامه غذايی روزانه کودک گنجانده شود.

این متخصص تغذیه درباره میان‌ وعده دانش‌آموزان به خصوص دانش‌آموزان مقطع ابتدایی گفت: سیب، موز، انگور، کیوی، نارنگی، پرتقال، هلو و توت فرنگی میوه‌هایی هستند که می‌توان به عنوان یک میان وعده مناسب برای دانش‌آموزان استفاده کرد.

وی بیان کرد: میوه های خشک مثل کشمش، گردو، برگه هلو و زردآلو، یا دیگر میوه‌های خشک شده بدون شکر جایگزین مناسبی برای میوه‌ها هستند.

این متخصص تغذیه اظهار داشت: بهتر است خانواده‌ها از پاستیل‌های میوه‌ای به دلیل دارا بودن شکر زیاد به جای میوه اجتناب کنند. 

نعمتی افزود: لبنیات کم چرب، مغزها مانند بادام زمینی، پسته، بادام، گردو میان وعده های مناسبی هستند و بهتر است این مغزها به صورت خام در اختیار کودکان قرار گیرد زیرا مغزهای شور حاوی مقداری نمک بوده و ممکن است در درازمدت مشکلاتی را برای کودکان به وجود آورند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *