امروز مدعیان حقوق انسان، بزرگترین ناقضان حقوق بشرند/ لزوم راه اندازی ساز و کار ویژه‌ای برای انجام امور مستمندان توسط دادگستری و ادارات

14:00 - 11 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۸۹۸۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه، در دی ماه سال گذشته، اقدام تروریستی آمریکا را در به شهادت رساندن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نقض بی سابقه موازین و کنوانسیون‌های بین المللی دانست و گفت: مجامع حقوقی جهان باید این نقض آشکار قوانین بین المللی را فریاد بزنند، زیرا در غیر این صورت، جلوی سایر اقدامات ناقض موازین بین المللی را نمی‌توان گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی وقضایی ، در این گزارش به اظهارات آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در دی ماه سال ۹۸ در جلسات شورای عالی قوه قضاییه اشاره می‌شود.

امروز مدعیان حقوق انسان، بزرگترین ناقضان حقوق بشرند

آیت الله سیدابراهیم رئیسی دوم دی ماه سال گذشته در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با تبریک فرارسیدن ایام میلاد با سعادت حضرت عیسی مسیح (ع) تصریح کرد: امیدواریم همه مدعیان پیروی از حضرت مسیح (ع) بویژه در هیات حاکمه کشور‌های غربی، با آموزه‌های این پیامبر عظیم الشان بیشتر آشنا شوند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: مهم‌ترین آموزه حضرت مسیح (ع)، دین، معنویت، اخلاق، ایمان و توجه به بشریت است، اما متاسفانه چنانکه امروز شاهدیم، سیاست‌های مغرب زمین، سیاست‌هایی منهای دین، معنویت و اخلاق است و این بی توجهی به معنویت در مشی سیاسی این کشورها، گریز از آموزه‌های عیسی مسیح (ع) به شمار می‌آید.

آیت الله رئیسی افزود: امروز بر روحانیون و پدران کلیساهاست که حمایت از محرومان، مستعفان و مظلومان عالم در برابر سیاست‌های غرب را فریاد بزنند و با نیم نگاهی به کودک کشی و ویرانگری در نقاطی از عالم نظیر فلسطین، یمن و ... ببینند که این اقدامات با کدام یک از آموزه‌های حضرت عیسی (ع) هماهنگی دارد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز مدعیان حقوق انسان، بزرگترین ناقضان حقوق بشرند، اظهار کرد: در کارنامه کسانی که امروز دور هم جمع می‌شوند و ژست دفاع از حقوق بشر را می‌گیرند، نقض حقوق اولیه انسان موج می‌زند و این در حالی است که اعلامیه‌ها و بیانیه‌های متعددی علیه کشور‌های مستقل که جرمشان صرفا استقلال و توجه به مردم خودشان است، صادر می‌کنند. البته این بیانیه‌ها شاید در گذشته از نگاه مردم دنیا پنهان بود، اما امروز، کاملا برای افکار عمومی جهان آشکار است که منابع خبری مدعیان حقوق بشر، منابعی غیرمطمئن و افرادی مساله دار هستند و این گزارش‌ها نیز اعتباری نزد مردم ندارد.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم توجه به معیشت مردم تاکید کرد و گفت: مهمترین اقدام و راه حقیقی برخورد با توطئه‌های دشمن، رسیدگی به خواسته‌های مشروع مردم، گره گشایی از معیشت آنان و ایجاد آرامش در جامعه است. بر این اساس باید کاملا چشم بر وعده‌های توخالی غرب بست و به توان داخلی توجه کرد. بی تردید توان داخلی می‌تواند گره گشای مشکلات مردم باشد و به هیچ عنوان نباید به وعده‌هایی که غرب همیشه داده و ممکن است باز هم از این وعده‌ها بدهد، امید بست.
 
مشروح خبر را اینجا بخوانید

لزوم راه اندازی ساز و کار ویژه‌ای برای انجام امور مستمندان توسط دادگستری و ادارات

آیت الله رئیسی ۹ دی ماه سال گذشته نیز در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، حماسه نهم دی ماه را از تجلی قدرت الهی از غیر مجاری معمولی و طبیعی دانست و تصریح کرد: متوجه شدن دل‌ها به ارزش‌های اسلامی و انقلاب به صورت خودجوش، احساس تکلیف مردم برای دفاع از دین و عاشورای حسینی، برملا شدن چهره فتنه گران و خاتمه یافتن فتنه‌ای که هشت ماه امنیت و آرامش کشور را نشانه رفته بود، از مهم‌ترین شاخصه‌ها و دستاورد‌های حماسه ۹ دی به شمار می‌رود.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: تجربه ۹ دی را در بسیاری از روز‌های انقلاب داشته ایم و هر جا مردم احساس کرده اند که دشمن دسیسه می‌کند، با حضور خود به توطئه‌های دشمن پایان داده اند. از جمله این ایام، ۵ دی امسال بود که دشمن به صورت شفاف دعوت به قتل، ویرانگری، کشتار و غارت کرده بود و مردم هم شفاف پاسخ دادند که ناامیدسازی دشمن همچنان در اولویت است. مردم مشکلات اقتصادی و خواسته‌های مهمی دارند که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، اما در عین حال، اولویت ناامیدسازی دشمن باید همچنان باقی بماند تا از انقلاب، ارزش‌ها و کشور، صیانت شود.

آیت الله رئیسی، پاسداشت بصیرت و مقاومت مردم را در گرو صیانت از حقوق مردم در همه عرصه‌ها توسط مسئولان و کارگزاران کشور دانست و با بیان اینکه امروز حل مشکلات اقتصادی و گره گشایی از معیشت و سفره مردم، یک مسئولیت اساسی است، افزود: در طول چهل سال گذشته، این تجربه را به دست آورده ایم که هر جا در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم، حضور و مشارکت مردم را مد نظر قرار داده ایم، مردم با مسئولیت پذیری در صحنه حضور یافته اند و موفقیت کشور را رقم زده اند.
 
بیشتر بخوانید:
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر کوتاه خود به شهرستان‌های ورامین و پیشوا، به همه مسئولان در مجموعه دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌ها تذکر داد که ساز و کاری ویژه پیش بینی شود تا مردمی که به هر دلیل شرایط اقتصادی مناسبی ندارند، قادر به تامین هزینه اخذ وکیل نیستند یا لسان حقوقی ندارند و به طور کلی آحاد محرومان و مستمندان، در دسترسی به عدالت و احقاق حقوق شرعی و قانونی خود یا انجام امور اجرایی و اداری، با مانعی رو به رو نباشند.

آیت الله رئیسی با ذکر مثالی در این زمینه، به یکی از مواردی که با آن در سفر اخیر به ورامین مواجه شده است اشاره کرد و گفت: فردی را مشاهده کردم که تحت پوشش کمیته امداد بود و از مددجویان به حساب می‌آمد، اما می‌گفت برای انجام یک کار کارشناسی در پرونده خود، باید ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کند. بر همین مبنا همه دادگستری‌ها و به طور کلی دستگاه‌ها در سراسر کشور باید زمینه‌های لازم را فراهم کنند تا در شرایط اقتصادی موجود، همه مردم بتوانند حقوق خود را در عدلیه و ادارات دنبال کنند و نیرو‌ها نیز باید با اخلاص، پیگیری و جدیت تلاش کنند که مشکل مردم حل شود و هیچکس علاوه بر تنگنا‌های معیشتی و مشکلات اقتصادی، درد مضاعفی را برای احقاق حق یا انجام کار خود احساس نکند.

رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود، حضور دکتر علی باقری کنی به عنوان معاون امور بین الملل و رئیس ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی در جمع مسئولان قضایی را خوش آمد گفت و ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر محمدجواد لاریجانی در این سمت، تصریح کرد: یکی از مواردی که مقام معظم رهبری تاکید کرده اند و باید مورد توجه جدی قرار گیرد، احیای ظرفیت بخش بین الملل قوه قضاییه است.

آیت الله رئیسی همچنین با اشاره به گزارش رئیس سازمان پزشکی قانونی، راه اندازی ۵۰ دفتر در سراسر کشور برای دسترسی راحت‌تر مردم به خدمات پزشکی قانونی را امری بسیار مبارک دانست و بر ضرورت پیگیری این موضوع و تامین اعتبارات لازم برای آن تاکید کرد.
 
مشروح خبر را اینجا بخوانید

گریبان رئیس جمهور تروریست آمریکا را به عنوان متهم اصلی، رها نخواهیم کرد و باید محاکمه شود

آیت الله رئیسی ۲۳ دی ماه سال گذشته در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با بیان اینکه شهادت سردار رشید و سرافراز اسلام، حاج قاسم سلیمانی قلب همه مردم مسلمان و آزادیخواه را جریحه دار کرد، این اقدام تروریستی آمریکا را نقض بی سابقه موازین و کنوانسیون‌های بین المللی دانست و تصریح کرد: از آنجا که سردار شهید سپهبد سلیمانی نماد مبارزه با تروریسم و حمایت از مظلومان بود، قطعا اقدام آمریکا در به شهادت رساندن ایشان قابل تعقیب است و مجامع حقوقی جهان باید این نقض آشکار قوانین بین المللی را فریاد بزنند، زیرا در غیر این صورت، جلوی سایر اقدامات ناقض موازین بین المللی را نمی‌توان گرفت.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به لزوم همکاری ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، وزارت امور خارجه و سایر بخش‌ها برای پیگیری این اقدام، افزود: باید گریبان رئیس جمهوری آمریکا به عنوان اولین متهم این اقدام تروریستی گرفته شود و مورد تعقیب قرار گیرد. این شخص باید در یک دادگاه عادلانه بین المللی محاکمه شود و قطعا وجدان‌های بیدار در جهان، امت اسلامی، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های مسئول، این موضوع را رها نخواهند کرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به تشییع شکوهمند و میلیونی پیکر سرداران مقاومت در ایران و عراق، این رویداد را حرکتی شگفت انگیز و غیرقابل پیش بینی توصیف کرد و با بیان اینکه امروز نفرت عمیق نسبت به آمریکایی‌ها در جهان اسلام بی سابقه است، افزود: من به عنوان یکی از مسئولان نظام جمهوری اسلامی، خاضعانه و متواضعانه از حضور با شکوه مردم عزیز ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای مقاومت تقدیر و تشکر می‌کنم و از سویدای دل قدردان این حماسه ماندگار که نماد ابراز تنفر از آمریکا و وفاداری نسبت به ارزش‌های اسلامی و همچنین حمایت از مقاومت بود، هستم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه، پاسخ موشکی سپاه به پایگاه نظامی آمریکا پس از شهادت سردار سلیمانی را دقیق، قدرتمندانه و حکیمانه دانست و با بیان اینکه چنین اقدامی علیه منافع آمریکا در ۷۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، اظهار کرد: آنچه در این قضیه که به ماشین جنگی دشمن لطمه وارد کرد اهمیت دارد، این است که هیمنه نظامی آمریکا هدف قرار گرفت و از این جهت باید از همه فرماندهان و نیرو‌هایی که در این عملیات شرکت داشتند، تشکر کرد.

آیت الله رئیسی ادامه داد: البته این سیلی سپاه، پایان کار نیست و همان گونه که مقام معظم رهبری نیز تاکید فرمودند، مساله مهم، اساسی و راهبردی، خروج آمریکایی‌ها از منطقه است و ما قطعا این موضوع را مجدانه دنبال می‌کنیم تا شرارت آن‌ها در منطقه خاتمه یابد و با بازگشت به خانه شان، کشور‌های منطقه بتوانند در مورد امنیت و سرنوشت خود تصمیم بگیرند.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود، سقوط پرواز ۷۵۲ تهران – کی یف را اتفاقی ناگوار و غم انگیز دانست و با بیان اینکه حقیقتا غم بزرگی بر دل همه مردم و مسئولان نشست، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد مهم این حادثه، مساله حقوقی آن است که باید دنبال شود؛ لذا همه مردم عزیز مطمئن باشند که تمامی حقوق مادی و معنوی جان باختگان و خانواده‌های این عزیزان، به صورت کامل استیفا خواهد شد و اراده نظام نیز بر این استوار است.

آیت الله رئیسی، رسیدگی قضایی به این حادثه را یکی دیگر از ابعاد مهم آن برشمرد و ادامه داد: رسیدگی‌های ابتدایی در کمیسیون‌های تخصصی و فنی انجام شد، زیرا این حادثه، ابعاد فنی پیچیده‌ای دارد که باید مورد توجه باشد. ادامه بررسی‌ها را به سازمان قضایی نیرو‌های مسلح واگذار کردیم که این سازمان نیز با بهره مندی از قضات برجسته و همچنین استفاده از کارشناسان متبحر به پرونده رسیدگی می‌کند و مردم عزیز ما اطمینان داشته باشند که تاکید ما، اجرای عدالت در این خصوص بدون هیچگونه ملاحظه‌ای است.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در این میان، متاسفانه آمریکا و برخی همدستان آن در عملیات ترور سرداران مقاومت که از سیلی سپاه آسیب شدیدی دیده اند، به دنبال ایجاد فضایی برای سوءاستفاده از خون پاک عزیزان ما در حادثه سقوط هواپیما هستند، اما باید بدانند که امروز جانباختگان این حادثه، عزیزان این ملتند و جایگاه خانواده هایشان برای همه مسئولان و مردم بسیار محترم است و مسئولان نیز به دنبال استیفای حقوق آن‌ها هستند؛ لذا اجازه موج سواری و سوءاستفاده از خون قربانیان این حادثه تلخ را به هیچکس نخواهیم داد.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه امروز آمریکا، انگلیس و کشور‌هایی که نفرت عمومی از خود را دیده اند به دنبال جبران آبروی از دست رفته هستند، خط قرمز ملت ایران را امنیت کشور دانست و هشدار داد: عوامل آمریکا و کشور‌های بیگانه اگر بخواهند با بهانه قرار دادن موضوعی که بیش و پیش از هر کس مورد توجه نظام جمهوری اسلامی است، افکار عمومی را مشوش کنند و سوار بر موج شوند، مطمئن باشند ملت به آن‌ها اجازه این کار را نخواهد داد و نیرو‌های امنیتی و انتظامی نیز این موضوع را دنبال می‌کنند.
 
مشروح خبر را اینجا بخوانید

لازمه قوی شدن کشور اجرای قاطع عدالت و مبارزه بی امان با فساد است

آیت الله رئیسی ۳۰ دی ماه سال گذشته در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، فرمایشات مقام معظم رهبری در نماز جمعه اخیر تهران را راهبردی خواند و تصریح کرد: حضور مردم در این اجتماع عظیم، نماد وحدت امت و امام و پیوند همیشگی مردم و نظام جمهوری اسلامی بود. دشمن تصور می‌کرد بتواند با القای شبهه و شایعات، وانمود کند که مشکلات، نارضایتی‌ها و نگرانیها، در رابطه میان مردم و نظام خلل وارد می‌کند، اما حرکت میلیونی مردم عزیز در تشییع پیکر شهید سلیمانی، نماد پیوند مردم با نظام و رای به مقاومت و ایستادگی مقابل دشمن بود و حضور در نماز جمعه تهران نیز از روز‌های به یادماندنی انقلاب شد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: فرمایشات مقام معظم رهبری، نقشه راه برای همه مردم و بویژه مسئولان بود که تلاش کنند کشور قوی شود. اینجا فقط بحث قوت نظامی مطرح نیست، زیرا قدرت دفاعی، تنها یکی از جلوه‌های اقتدار است. آنچه در فرمایش رهبر معظم انقلاب باید مدنظر قرار گیرد این است که قوت مورد تاکید ایشان در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تعاملات بین المللی و ... است.

آیت الله رئیسی به موضوع قوت در عرصه قضایی پرداخت و با بیان اینکه اجرای عدالت، مبارزه با فساد و اجرای قانون به صورت پیگیرانه، هماهنگ و مستمر، از جلوه‌های قوت نظام قضایی کشور است، بر لزوم رسیدگی قوی به دعاوی و پیگیری و دفاع جانانه از حقوق مردم تاکید کرد و افزود: همه همکاران ما در دستگاه قضایی، مخاطب فرمایشات مقام معظم رهبری هستند و این فرمایشات باید با حضور خالصانه مدیران و انجام وظایف قانونی، به صورت کامل تحقق یابد. این موضوع هم تنها با سخنرانی اتفاق نمی‌افتد بلکه باید همانند شهید سلیمانی در صحنه حضور داشت. مکتب سردار سلیمانی (رضوان الله تعالی علیه)، مکتب حضور و خدمت خالصانه به مردم است و ایشان نماد خدمت خالصانه به مردم شدند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در سخنان مقام معظم رهبری به عنوان یک نقشه راه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که به هیچ عنوان نباید به دشمن اعتماد کرد. مردم ما از دوران گذشته تا کنون این تجربه را دارند که اعتماد به غرب، دستاوردی جز خسارت ندارد. در این راستا آنچه برای همه ما به عنوان یک وظیفه وجود دارد، خدمت خالصانه به مردم و ناامیدکردن دشمنان است و امیدواریم آنچه رهبر معظم انقلاب فرمودند، آویزه گوش همگان قرار گیرد.

آیت الله رئیسی همچنین با اشاره به حادثه سیل در سیستان و بلوچستان، صبوری مردم بلوچ و سیستانی را زبانزد دانست و با قدردانی از تلاش‌های مردم، دولت، نهاد‌های انقلابی، نیرو‌های نظامی و دستگاه‌های امدادی برای کمک رسانی به مردم سیل زده اظهار کرد: در بخش امدادرسانی، گام خوبی برداشته شده است، اما گام بعدی که بسیار مهم است، جبران خسارت‌های مادی است که باید با توجه به برودت هوا، هر چه زودتر برداشته شود و خانه‌های آسیب دیده به سرعت مورد بازسازی قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه همچنین به مردم مناطق سیل زده اطمینان داد که با تلاش‌های دستگاه قضایی، هیچگونه نگرانی راجع به تثبیت مالکیت مردم بویژه اراضی کشاورزی نداشته باشند و ابراز امیدواری کرد که آلام مردم گرفتار سیل با حضور مردم و نهاد‌های انقلاب و همچنین پیام دلنشین و آرامش بخش مقام معظم رهبری و پیگیری مسئولان و مدیران، هر چه زودتر کاهش یابد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *