نحوه تمیز کردن انواع کفش

6:50 - 22 آبان 1399
کد خبر: ۶۷۱۵۱۰
طریقه تمیز کردن کفش بستگی به جنس آن دارد. مثلا برای پاک کردن کفش‌های پارچه‌ای هیچ گاه نباید آن را با لباسشویی شست.
_ بیتوته نوشت: تمیز کردن کفش به جنس آن بستگی دارد. بدون شک طریقه تمیز کردن یک کفش چرمی با کفش نبوک برابر نیست؛ بنابراین لازم است اطلاعات کافی و درستی در این رابطه داشته باشید. برای آشنایی با روش‌های مختلف تمیز کردن انواع جنس کفش با ما همراه باشید.
 
اگر کفش ورزشی شما در اثر چرخش خراب نمی‌شود، از ماشین لباسشویی برای تمیز کردن آن استفاده کنید.
 

تمیز کردن کفش پارچه‌ای

 
کفش پارچه‌ای می‌تواند شامل صندل‌های بندی، کفش پاشنه بلند بی بند یا کفش تخت باشد. اما فارغ از فرم و استایل کفش، این جنس همیشه در معرض کثیف شدن قرار دارد و احتمالا احساس می‌کنید که تمیز کردن آن‌ها هم چندان آسان نیست. اما باید بدانید با کمی صبر و حوصله می‌توانید به ساده‌ترین روش ممکن کفش‌های پارچه‌ای خود را تمیز کنید.
 
در وهله اول باید بگوییم که هرگز این کفش‌ها را درون ماشین لباسشویی نیندازید. به این دلیل که بخش‌های چرمی کفش‌های پارچه‌ای با چسب به بدنه کفش وصل شده و چسب در آن حجم از آب دوام نمی‌آورد. بنابراین، بخش‌های مختلف کفش ممکن است از هم باز شوند.
 
یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای تمیز کردن کفش‌های پارچه‌ای (کتونی – مجلسی – اسپرت) انداختن آن‌ها به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه در ماشین لباسشویی است که کفش پارچه‌ای مان بسیار تمیز شده، اما ما چنین پیشنهادی را نمی‌دهیم، زیرا شستن کفش‌ها در لباسشویی از عمر مفید آن‌ها کم می‌کند، بهترین روش برای تمیز کردن تمامی کفش‌ها استفاده از محصولاتی هست که امتحان خود را پس داده اند
 

چگونه کفش پارچه‌ای را تمیز کنیم؟

 
در عوض، کفش‌های پارچه‌ای را با مقداری مایع ظرفشویی، آب گرم و مسواک بشویید و با دستمال حوله‌ای خشک کنید. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:
 
کفش پارچه‌ای را با دستمال حوله‌ای تمیز کنید تا هرگونه خاک و گل از روی آن برداشته شود.
 
در یک کاسه کوچک، یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی را با لیوان آب گرم مخلوط کنید.
 
مسواک قدیمی و کهنه را درون محلول خیس کنید و خیلی آرام روی سطح کفش بمالید. مراقب باشید که مسواک خیلی خیس نباشد. مسواک را در همه سطح کفش بکشید تا موجب از بین رفتن رنگ یک بخش نشود.
 
در این مرحله، با دستمال حوله‌ای سطح کفش را خشک کنید تا همه رطوبت و خیسی گرفته شود و لکه بر جای نگذارد.
 
در انتها کفش را در آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود.
 
نکته: برای کفش‌های مخملی از آب و مایع ظرفشویی استفاده نکنید. در عوض باید لکه‌ها را با شوینده‌های خشک تمیز کنید تا لکه‌های روی سطح پارچه مخملی از بین بروند.
 
اگر خواستید که کفش‌های پارچه‌ای (کتونی) را در ماشین لباسشویی بیاندازید به این نکات دقت کنید:
 
اگر کفش دارای رویه‌ی توری هست آن را داخل یک کیسه‌ی پارچه‌ای سفید بگذارید و سپس در ماشین لباسشویی بیاندازید
 
حتما شستشو را برای ماشین لباسشویی با آب سرد تنظیم کنید (تا رنگ کفش ثابت بماند)
 
برای تمیز کردن لژ کفش‌های پارچه‌ای (کتونی) و یا تمامی کفش‌هایی که لژ دارند که معمولا هم سفید رنگ هستند می‌توانید از یک مسواک قدیمی همراه با خمیر دندان استفاده کنید. (حرکات دورانی کوچک و سریع)
 
در این مرحله، با دستمال حوله‌ای سطح کفش را خشک کنید تا همه رطوبت و خیسی گرفته شود و لکه بر جای نگذارد. در انتها کفش را در آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود.
 
نکته: برای کفش‌های مخملی از آب و مایع ظرفشویی استفاده نکنید. در عوض باید لکه‌ها را با شوینده‌های خشک تمیز کنید تا لکه‌های روی سطح پارچه مخملی از بین بروند.
 
هرگز کفش‌های پارچه‌ای را درون ماشین لباسشویی نیندازید
 

روش تمیز کردن کفش‌های چرمی (ورنی):

 
راحت‌ترین نوع تمیز کردن، تمیز کردن کفش‌های چرمی و ورنی هست که اکثرا با یک دستمال یا حوله‌ی نرم و نمدار تمیز می‌شوند، اما خب تمیزی با این که کفش جلوه و زیبایی داشته باشد خیلی فرق می‌کند، کفش‌های چرمی (ورنی) از آن گروه کفش‌هایی هستند که اگر کثیف و خاکی شوند، شبیه کفش‌های جیر و نبوک که قبل و بعد از تمیز کردن شان قابل مقایسه نیستند، بسیار زشت و کهنه به نظر می‌آیند، برای جلوه دادن به کفش‌های چرم (ورنی) از چیزی بیشتر از آب و دستمال باید استفاده کرد، مثل واکس یا کرم‌های کفش‌های چرم و یا اسپری‌های مختلف چرم، نبوک، جیر و...
 

تمیز کردن کفش چرمی، چرم مصنوعی و پوست چرمی

 
ابتدا یک پارچه را با محلولی که به اندازه مساوی آب سرد و سرکه سفید است نم کنید و گرد و خاک کفش‌ها را پاک کنید. سپس دستمال را در آن خیس کرده، آب اضافه دستمال را بگیرید و روی سطح کفش بکشید. این کار باعث از بین رفتن همه لکه‌ها، به ویژه سفیدک‌های نمکی بر جا مانده روی کفش می‌شود. سپس کفش را کنار بگذارید تا کاملا خشک شود.
 
در مرحله بعدی برای تمیز کردن کفش‌هایی که از جنس چرم طبیعی هستند بهتر است از واکس‌های تجاری و دستور العملی که روی آن نوشته شده است، استفاده کنید. اگر واکس مناسب با رنگ کفش خود را ندارید،  یک پارچه نرم را با محلول آب و مقدار کمی جوش شیرین نمدار کنید و به آرامی روی کفش بکشید. بعد از این کار با یک پارچه نرم و تمیز کفش را خشک کنید.
 
پس از خشک شدن سطح کفش، با دستمال خشک روی آن بکشید تا همه لکه‌ها از بین بروند.
 
برای مرحله دوم تمیز کردن کفش‌هایی که از جنس چرم مصنوعی هستند هم یک پارچه نرم را با با کمی وازلین نم کنید و روی کفش بکشید. برای اینکه کفش تان برق بیفتد چند قطره محلول شیشه پاک کن روی کفش اسپری کنید و دوباره با یک پارچه نرم پاک و خشک کنید.
 
 برای از بین بردن خراش از روی سطح چرم مصنوعی یا پوست چرم، مقداری وازلین (ژلۀ پترولیوم) روی کفش بگذارید و با استفاده از یک دستمال نرم روی آن بکشید. سپس مقداری محلول شوینده شیشه روی کفش اسپری کرده و با دستمال نرم پاک کنید.
 

تمیز کردن کفش جیر، نُبوک و چرم میش

 
این کفش‌ها را همیشه باید خشک نگه دارید و برای زدودن انواع چربی‌ها، آلودگی‌ها و گرد و خاک‌ها لازم است پس از هر بار مصرف با یک مسواک یا فرچه نرم روی سطح کفش بکشید. لکه‌های روی کفش‌های چرم، نبوک و چرم میش را در سریع‌ترین زمان ممکن پاک کنید.
 
برای تمیز کردن کفش‌های جیر و نبوک می‌توان از مداد پاک کن – حوله یا پارچه‌ای سفید – برس مخصوص جیر و نبوک و ... استفاده کرد.
 
لکه‌های سرسخت: برای لکه‌های سرسخت کفش‌های جیر و نبوک میتوان از یک کاغذ سمباده‌ی خیلی دانه ریزاستفاده کرد (اما این نکته یادتان باشد که این کارباعث روشنتر شدن قسمتی از کفش می‌شود)
 
لکه‌های آب: برای پاک کردن لکه‌های آب از روی کفش‌های جیر و نبوک مان می‌توانیم از یک حوله‌ی سفید و تمیز که مرطوب باشد نه خیس استفاده کنیم به این صورت که خیلی نرم بر روی تمامی سطح کفش کشیده تا نمدار شود و بعد با یک دستمال آبگیر رطوبت اضافه را بگیرید و کفش را با کاغذ باطله یا پارچه پر کنید تا حالت آن حفظ شود و در جایی که از نور مستقیم خورشید و حرارت مستقیم دور باشد قرار دهیم تا خشک شود و بعد از خشک شدن آن را با برس مخصوص خود در یک جهت برس کشیده تا پرز‌ها خوش حالت شوند.
 
نظم دادن به پرز ها: معمولا بعد یک مدت پرز‌های کفش‌هایی مثل نبوک و جیر بد حالت شده و دیگر برس کشیدن به تنهایی کارساز نیست یک روش ساده در این مواقع این است که کفش را برای یک دقیقه بر روی بخار آب نگه دارید تا پرز‌ها بلند شوند و بعد با برس مخصوص، کفش را در یک جهت برس زده تا پرز‌ها دوباره خوش حالت شوند.
 
رفع جای ساییدگی: برای رفع ساییدگی کفش‌های نبوک و جیر برس را چندین بار به صورت جلو و عقب بر روی ساییدگی کفش بکشید.
 
نکته: کفش‌های چرم میش در سطح داخلی خود نوعی آستری دارند که بیشتر از سطح بیرونی کفش کثیف می‌شود. برای محافظت از قارچ و بوی بد این آستری، به طور مرتب بخش داخلی کفش را با دستمال مرطوب شده با محلول آب و مایع ضدعفونی کننده تمیز کنید. کفش را حداقل ۲۴ ساعت پیش از استفاده مجدد در مقابل آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود.
 
بهتر است برای کفش‌های نو و یا کفش‌هایی که تازه تمیز شده اند از اسپری محافظ کفش استفاده شود.
 

تمیز کردن کفش لژدار حصیری یا پارچه‌ای

 
برای شستن این کفش ها، ۴ لیوان آب گرم را با یک چهارم پیمانه سرکه سفید مخلوط کنید. سپس یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی به آن بیفزایید. با استفاده از مسواک یا دستمال، این محلول را روی سطح کفش بمالید.
 
بافت حصیری کفش حساس است. اگر لژ یا پنجه کفش‌تان از جنس حصیری است مسواک یا پارچه آغشته به این محلول را در یک جهت بافت حصیری بکشید تا از هم وا نرود و پرز پرز نشود.
 
بعد از تمیز کردن کفش لژدار و حصیری، یک دستمال تمیز را با آب خیس کنید و روی سطح کفش بکشید و به این ترتیب کفش را آبکشی کنید.
 

تمیز کردن کفش اسپرت رنگی

 
کفش‌های ورزشی و تنیس استاندارد در ماشین لباسشویی قابل شستشو هستند. با این همه قبل از گذاشتن این کفش‌ها در ماشین لباسشویی ابتد کفی کتانی کفش‌ها را دربیاورید و جداگانه با دست بشورید. لکه‌های چربی روی سطح کفش را با دستمال و مایع لکه بر پاک کنید و سپس کفش‌ها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید.
 
کفش‌های ورزشی را در هوای آزاد خشک کنید و به هیچ وجه از حرارت سشوار یا بخاری و شوفاژ استفاده نکنید. قسمت داخلی کفش ورزشی را به صورت مرتب با مایع ضدعفونی کننده مخصوص کفش تمیز کنید تا در اثر تعریق دچار قارچ و بیماری‌های پوستی دیگر نشوید.
 
نکته: کفش‌های ورزشی را هرگز با سشوار یا بخاری خشک نکنید و حتما آن‌ها را در هوای آزاد و زیر آفتاب قرار دهید.
 
برای بو نگرفتن سطح دخلی کفش ورزشی حتما سطح داخلی آن را به طور منظم با مایه ضدعفونی کننده تمیز کنید.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *