رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

علت وضعیت نامناسب معلولان کم کاری باقی مانده از گذشته است/ ضرورت مناسب‌سازی فرهنگی در موضوع معلولیت

13:22 - 15 آذر 1401
کد خبر: ۴۵۴۴۹۴۹
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و دوازدهمین جلسه شورا در خصوص لزوم ارائه گزارش توسط شهرداری در رابطه با اموال عمومی و اختصاصی، برگزاری مسابقات ورزشی بین‌المللی ناشنوایان در تهران، لزوم ارتقاء ایمنی در شهر برای جلوگیری از معلولیت و ضرورت جلب مشارکت گروه‌های داوطلبانه در مدیریت شهری سخن گفتند.

خبرگزاری میزان – به گزارش پایگاه خبری شهر، سوده نجفی در یکصد و دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه از سال ۱۹۹۲ روز سوم سپتامبر به عنوان روز معلولان نامگذاری شده است، اظهار کرد: این نامگذاری برای حمایت از کرامت، حقوق و رفاه آنها صورت گرفته است.

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شعارهای روز جهانی معلولان در سال ۲۰۲۲ یادآور شد: در حال حاضر حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان را افراد معلول تشکیل می دهند که در کشورهای در حال توسعه بیشتر است. به گونه ای که ۸۰ درصد معلولان جهان در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه در ایران یک میلیون و ۴۶۷ هزار و ۸۵۰ معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، تصریح کرد: تهران نیز بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون نفر معلول دارد، لذا باید ۱۲ هزار کیلومتر پیاده رو در تهران مناسب سازی شود. تنها ۲.۳ درصد از معابر به میزان ۲۲۸ کیلومتر معبر اصلی و فرعی برای معلولان مناسب سازی شده و ۴.۵ درصد به میزان هزار و ۴۳۷ کیلومتر فاقد مناسب سازی است.

نجفی با تأکید بر مناسب سازی معابر و الزام ساختمان های اداری، آموزشی، ورزشی و غیره به مناسب سازی برای معلولان خاطرنشان کرد: در مواردی تنها بالابر در نظر گرفته می شود و پس از اخذ پروانه، این بالابر نیز حذف و پله جایگزین می شود.

رئیس کمیته سلامت شورا اظهار کرد: تهران در حوزه حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو با مشکل رو به رو است و بخش عمده ای از ترافیک مربوط به این کمبودهاست؛ اتوبوس و مترو یکی از نیازهای معلولان است که باید به آن توجه شود. عمل به این مطالبات در حوزه اختیارات شورا نیست و شهرداری باید به آن عمل کند.

ایستگاه ها و اتوبوس ها برای استفاده معلولان مناسب سازی نشده است

وی ادامه داد: ایستگاه ها و اتوبوس ها برای استفاده معلولان مناسب سازی نشده و ارزیابی ایستگاه ها نشان می دهد ۲۰۶ آسانسور در ایستگاه ها مورد نیاز است و متأسفانه پله برقی های موجود نیز دارای نقص فنی است.

نجفی با بیان اینکه وظایف شهرداری ها برای معلولان مشخص است، تصریح کرد: شهردار تهران پیگیری های لازم را برای اجرای بندهای مرتبط با شهرداری در قانون حمایت از معلولان انجام دهد.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران ابراز امیدواری کرد که دستگاه های مسئول به وظایف قانونی خود عمل کنند؛ چراکه این قشر به وعده و وعید نیاز ندارند، بلکه اقدام عملی قابل مشاهده را خواستارند.

علت وضعیت نامناسب معلولان کم کاری باقی مانده از گذشته است

مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه شورا با بیان اینکه علت وضعیت نامناسب معلولان کم کاری باقی مانده از گذشته است، اظهار کرد: ما باید در نوع ادبیات خود در خصوص بیان مشکلات تجدید نظر کنیم.

وی با اشاره به ارائه چهلمین تذکر خود به شهردار تهران، یادآور شد: با توجه به فصل هفتم آیین نامه مالی شهرداری در خصوص اموال عمومی و اختصاصی شهرداری، باید بدانیم که چه مکانیزمی برای نگهداری اموال در شهرداری وجود دارد؟

اقراریان با بیان اینکه اگر جایی به اموال عمومی خسارت وارد شود شهرداری باید در این زمینه پاسخگو باشد، تصریح کرد: وقتی اموالی از جنبه عمومی خارج و به اموال اختصاصی تبدیل می شود، مطابق قانون به مجوز شورا نیاز دارد. شهرداری این آمار را ارائه کند که چه تعداد از اموال عمومی به اختصاصی تبدیل شده است.

تقدیر از شهرداری برای به کارگیری ۲۰ دستگاه ون برای معلولان

زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز در ادامه این جلسه با تأکید بر حمایت از حقوق معلولان و ضمن تقدیر از اضافه شدن ۲۰ دستگاه ون برای معلولان، گفت: مناسب سازی شهر برای زیست پذیری تمام شهروندان باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه اجرای به موقع برنامه های تدوین شده منجر به ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان و به ویژه معلولان خواهد شد، تصریح کرد: تسریع در اجرای برنامه های را از شهردار تهران خواستاریم.

شمس احسان با تأکید بر لزوم کاهش زمان انتظار برای سامانه حمل و نقل افراد دارای معلولیت و ضرورت هوشمندسازی این بخش برای معلولان، گفت: در راستای مناسب سازی شهری برای به‌روزرسانی دستورالعمل های فنی با نخبگان مشورت شود.

برگزاری مسابقات ورزشی بین المللی ناشنوایان با حضور ۸۰ کشور جهان در تهران در سال ۲۰۲۴

رئیس کمیته ورزش شورا از برگزاری مسابقات ورزشی بین المللی ناشنوایان با حضور ۸۰ کشور جهان در تهران در سال ۲۰۲۴ خبر داد و بر لزوم ایجاد آمادگی در پایتخت برای برگزاری این مسابقات تأکید کرد.

۳۰ درصد از پست‌های سازمانی تلفن چی و دفتری به افراد نابینا و کم بینا اختصاص دارد

نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به راه اندازی سامانه حمل و نقل ویژه ایثارگران و معلولین، گفت: در زمینه کارآفرینی و اشتغال ۳۰ درصد از پست های سازمانی تلفن چی و دفتری به افراد نابینا و کم بینا اختصاص دارد؛ لذا از شهرداری تهران درخواست داریم که گزارشات در خصوص به کارگیری این افراد را ارائه دهد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مدیریت شهری باید طی گزارشی وضعیت دقیق کارکنان معلول شهرداری را ارائه دهد چراکه قانون کشوری است و باید انجام شود و شهرداری در این زمینه پاسخگو باشد.

ضرورت ارزیابی دقیق از وضعیت ساختمان های ساخته شده در مناسب سازی برای معلولان

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه با تأکید بر ضرورت ارزیابی دقیق از وضعیت ساختمان های ساخته شده در مناسب سازی برای معلولان، یادآور شد: مناسب سازی معابر، اصلاح فرهنگ ترافیک و توجه به ایمنی برای پیشگیری از معلولیت در شهر ضروری است و باید در راستای ارتقاء ایمنی باید اقدامات شایسته ای انجام شود.

وی ادامه داد: شهرداری باید گزارشی را در خصوص میزان دسترس پذیری معلولان، کودکان و سالمندان به تأسیسات شهری ارائه دهد. قطعا در شهر تهران اقدامات خوبی برای معلولان انجام شده اما امیدواریم برای دسترس پذیری بیشتر این قشر اقدامات بیشتری انجام شود.

در برنامه سال آینده و برنامه چهار ساله به موضوع حمل و نقل عمومی توجه شود

عباسی با بیان اینکه در برنامه سال آینده و برنامه چهار ساله به موضوع حمل و نقل عمومی توجه شود، گفت: دولت یاری گر است اما اگر دولت نیز همکاری نکرد نباید از توان و ظرفیت خود غافل شویم.

مدیریت شهری در تهران نیازمند همکاری جدی تشکل های داوطلبانه است

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز با اشاره به روز ۱۴ آذرماه با عنوان روز داوطلب، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری در تهران نیازمند همکاری جدی تشکل های داوطلبانه است.

وی همچنین تصریح کرد: شهرداری تهران موظف شده نسبت به تشکیل ستاد برای اجرای برنامه های جهادی و داوطلبانه اقدام و موارد را پیگیری کند اما متأسفانه در مشارکت با داوطلبان شهر، برنامه ها به درستی اجرایی نشده و ضروری است که شهرداری نسبت به جلب مشارکت گروه های داوطلبانه اقدام کند.

تقدیر از نیروهای خدمات شهری برای اقدامات در بارندگی‌های اخیر

پیرهادی با اشاره به بارندگی در شهر تهران، یادآور شد: نیروهای خدمات شهری در مناطق 22 گانه به گونه ای تلاش کردند که مردم شهر تهران در این روزها با مشکلات کمتری روبه رو باشند که تلاش آنها قابل تقدیر است.

حمید صاحب در یکصد و دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه هدف و شاخص اصلی سلامت، داشتن زندگی اجتماعی و اقتصادی مثمر است، اظهار کرد: از نظر مبانی اسلامی ما این امر حداقلی است و ما رسیدن به توسعه انسانی و مقام قلب سلیم و انسان متعادل را در نظر داریم.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه باید دید که آیا زمینه رشد و تعالی برای معلولان فراهم است، تصریح کرد: باید ببینیم که مشکل اصلی ما چیست که استعداد معلولان شکوفا نمی شود؟ دلیل این است که به اندازه ای که برای آحاد شهروندان فرصت فراهم است، برای معلولان دسترسی به امکانات شهری از جمله ایاب و ذهاب، بهداشت و آموزش فراهم نیست.

مهمترین مشکل معلولان از آن رنج می برند، نگاه نامناسب شهروندان به موضوع معلولیت است

وی در ادامه یادآور شد: به اعتقاد من مهمترین مشکلی که این افراد از آن رنج می برند، نگاه نامناسب شهروندان به موضوع معلولیت است؛ مناسب سازی فرهنگی در این زمینه اولویت دارد و باید نگاه ما از نیمه خالی به نیمه پر لیوان تغییر کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *