رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

موعد و شرایط تعویق پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه مشخص شد

8:25 - 16 بهمن 1401
کد خبر: ۴۶۲۳۳۶۱
دسته بندی: سیاست ، عمومی
جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف آغاز شد.

خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت،  جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه، 16 بهمن ماه) به ریاست محمد باقر قالیباف راس ساعت 8 و 17 دقیقه و با حضور 193 نفر از نمایندگان آغاز شد.

 دستور کار نشست امروز توسط حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس به شرح ذیل قرائت شد:

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی درمورد طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی.

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل های صنفی تخصصی.

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت.

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد.

انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها.

گزارش کمیسیون اصل نود قانون اساسی در مورد عضویت ایران در موافقتنامه آب و هوایی پاریس.

بررسی تقاضای دو فوریت در مورد لایحه اصلاح تبصره 8 ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور.

بررسی تقاضای دو فوریت در مورد طرح اصلاح مجازات قانون قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز

موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه مشخص شد

 نمایندگان در جریان اصلاح طرح اصلاحی برخی احکام قوانین مالیاتی (مالیات بر عایدی سرمایه) با ماده (16) این طرح با 161 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع موافقت کردند.

بر اساس ماده 16 این طرح یک ماده به شرح زیر به عنوان ماده (8) به قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود:

ماده8- در خصوص مالیات موضوع این فصل:
موعد پرداخت مالیات در خصوص دارایی‌های موضوع ماده(4) این قانون، اعم از انتقال از طریق اسناد عادی یا انتقال به صورت رسمی، مطابق موعد ذکر شده در تبصره(1) ماده(16 مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان است.

تبصره 1- از سه سال پس از استقرار کارپوشه غیرتجاری، سازمان موظف است امکان استعلام برخط میزان مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (1) و (2) ماده(4) این قانون را با لحاظ معافیت‌های موضوع ماده(5) این قانون، حسب مورد برای دفاتر ثبت اسناد رسمی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران فراهم نماید.

همچنین کلیه اشخاص غیرتجاری مکلف‌اند پس از موعد فوق، همزمان با انتقال دارایی‌های مذکور حسب مورد از طریق دفاتر ثبت اسناد رسمی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع این تبصره را با نرخ ماده(131) این قانون، به صورت مالیات علی الحساب پرداخت نمایند. در صورت عدم پرداخت مالیات موضوع این تبصره، اشخاص فوق مجاز به انجام انتقال دارایی های مذکور نیستند.

تبصره 2- از سه سال پس از استقرار کارپوشه غیرتجاری، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و نیروی انتظامی مکلفند با همکاری سازمان، حساب یا حسابهای بانکی امانی را به منظور فراهم کردن امکان پرداخت ثمن معامله و نیز وصول وجوه مرتبط با معامله از قبیل عوارض و مالیات متعلق از مبلغ واریزی به حساب مذکور به صورت سامانه‌ای و حسب مورد همزمان با ثبت سند یا تعویض پلاک ایجاد نماید. استفاده از این حساب‌ها به منظور انجام معامله برای متعاملین الزامی نیست و منوط به درخواست متعاملین است.

شرایط تعویق پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه دارایی ها مشخص شد

نمایندگان همچنین در جریان بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی با ماده 17، 18 و 19 این طرح با 168 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

ماده17- متن زیر به عنوان ماده (9) به قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود:

«ماده9- در موارد «ابطال معامله بر اساس آرای قطعی مراجع قضایی» یا «اقاله یا فسخ یا انفساخ معاملات قطعی» دارایی‌های موضوع بندهای (1) و (2) ماده(4) این قانون، اشخاص تعیین شده در ماده(16 مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان موظف‌اند حسب مورد نسبت به صدور کاربرگ‌ مربوط به ابطال یا اقاله یا فسخ یا انفساخ معامله مربوطه اقدام کنند؛ همچنین سازمان موظف است مالیات‌ بر عایدی سرمایه موارد فوق را حداکثر چهل و پنج روز پس از تاریخ مندرج در کاربرگ‌های مذکور، از محل وصولی‌های جاری سازمان مسترد نماید؛ این حکم در خصوص استرداد مالیات پرداختی، در مواردی که پس از پرداخت مالیات معامله انجام نشود نیز جاری است. در صورت تأخیر در استرداد مبلغ مالیات بر عایدی سرمایه، سازمان مکلف به پرداخت ماهیانه 2 درصد جریمه تأخیر در پرداخت است.

تبصره- قوه قضائیه موظف است پس از استقرار کارپوشه غیرتجاری، در دعاوی مرتبط با معاملات دارای صورتحساب الکترونیکی، شناسه منحصر به فرد صورتحساب الکترونیکی را در اسناد قضائی مربوطه ثبت و اطلاعات مورد نیاز سازمان در خصوص دادنامه‌های قطعی مرتبط با ابطال اسناد یا تنفیذ فسخ اسناد رسمی را به صورت برخط برای سازمان ارسال کند.»

براساس ماده 18 این طرح؛ عبارت زیر به عنوان ماده(9مکرر) قانون مالیات‌های مستقیم الحاق می‌شود:

«ماده9مکرر- پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه دارایی‌های موضوع بند(1) ماده(4) این قانون در صورت رعایت کلیه شرایط زیر حداکثر به مدت «پنج سال از تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی انتقال دارایی اولیه» یا «تاریخ فروش دارایی جایگزین شده» مذکور در بند (ج) این ماده، هر یک مقدم باشد، به تعویق می‌افتد:

الف- دارایی متعلق به اشخاص حقیقی بوده و مالک یا صاحب حق بر اساس اطلاعات سامانه‎ای سازمان، به عنوان صاحبان مشاغل در نظام مالیاتی ثبت نام شده باشند و حداقل به مدت دو سال شاغل به فعالیت اقتصادی در محل مذکور باشد و بیش از شش ماه متوالی از توقف فعالیت‌های مذکور در محل دارایی نگذشته باشد؛

ب- دارایی کاربری غیرمسکونی داشته باشد.

ج- مالک یا صاحب حق دارایی، تصمیم خود مبنی بر جایگزینی دارایی دیگری برای انجام فعالیت اقتصادی خود را به سازمان اعلام نماید و حداکثر پانزده ماه از تاریخ انتقال دارایی نسبت به تملک دارایی جایگزین و شروع فعالیت شغلی خود بر اساس اطلاعات سامانه مؤدیان اقدام نماید.

سازمان موظف است کسورات موضوع تبصره(4) ماده(132) این قانون در طول «دوره تعویق مالیات» موضوع این ماده را در هنگام تصفیه حساب مالیات کسر نماید. آیین‌نامه اجرایی این ماده، حداکثر شش ماه پس از تاریخ لازم‎الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.»

براساس ماده 19 این طرح؛ ماده(76) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر اصلاح می شود:

ماده76- «عایدی سرمایه» حاصل از انتقال داراییهای موضوع بند (1) ماده(2) این قانون که مشمول ماده(77) می‌شوند، مشمول مالیات نمی‌شود. همچنین در مواردی که «عایدی سرمایه» حاصل از انتقال دارایی های مذکور مشمول مالیات شود، وجه دیگری بابت مالیات بر نقل و انتقال مزبور مطالبه نخواهد شد».

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *