وی درباره برنامههای تدارکدیده شده برای دانش آموزان در هفته بزرگداشت مقام زن نیز توضیح داد: آموزشوپرورش برنامههای زیادی در نظر گرفته که ازجمله آن برگزاری ۷۳۰ همایش دانشآموزی است و همچنین به مناسبت هفته زن از بانوان برجسته و ممتاز فرهنگی تجلیل میشود و هرکدام از دستگاهها و سازمانها نیز برای بانوان برنامههای خاصی تدارک دیدهاند.
برگزاری میز خدمت با موضوع زنان در نماز جمعه
خزعلی بابیان اینکه در هفته بزرگداشت مقام زن برنامه میز خدمت در نماز جمعه اجرا خواهد شد، گفت: این برنامه برای بهرهمندی بانوان با حضور مقامات دستگاههای اجرایی انجام میشود و سعی میکنیم در این روز بخشی از وقت نماز جمعه را به پاسخگویی مشکلات زنان اختصاص دهیم.
معاون امور زنان رئیس جمهور تأکید کرد: برگزاری راهپیماییها و جشنوارههای ورزشی نیز برای دختران دانشآموزان در نظر گرفته شده است. بازیهای بومی و محلی از دیگر برنامههای تدارک دیده شده در این هفته خواهد بود.
پویشهایی برای غربالگری و تست سلامت
وی در ادامه گفت: پویشهایی برای غربالگری و تست سلامت نیز در هفته بزرگداشت مقام زن برگزار میشود. اهدای خون هم از برنامههای سراسری دیگری هست که برای بانوان در این هفته در نظر گرفته شده است.
برنامههای دولت سیزدهم در حوزه عدالت جنسیتی
خزعلی درباره برنامههای دولت سیزدهم در حوزه عدالت جنسیتی نیز گفت: اجرای عدالت جنسیتی از تأکیدات دولت سیزدهم و جزو برنامههای ششم است که هیچ عدولی از آن صورت نگرفته است، عدالت فراگیر شامل جنس نمیشود بلکه شامل همه اعضای یک خانواده هست.
نقش زنان در دفاع مقدس
خزعلی با اشاره به اقدامات شهرداری برای نمایش چهره بانوان ایثارگر و جانباز نیز، گفت: حرکات خوبی از سوی شهرداری دراینباره صورت گرفته است و یکی از برنامههای ما در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این است که به نقش زنان در دفاع مقدس بپردازد.
معاون امور زنان رئیسجمهور بابیان اینکه رسیدگی به وضعیت زنان آسیبدیده، زنان بد سرپرست و زنان سرپرست خانوار، گفت: بیشترین موضوعی که در سفرهای استانی و نشستهای مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد رسیدگی به وضعیت زنان بد سرپرست و سرپرست خانوار است تا مشکلات آنان و فرزندانشان مورد رسیدگی قرار بگیرد.
برگزاری نشستهای مشترک با سفرای کشورهای خارجی
وی با اشاره به برگزاری نشستهای مشترک با سفرای کشورهای خارجی نیز گفت: در نشست با سفرای کشورهای خارجی مشکلات مشترک مطرح میشود و نشستهای مشترک متعددی را با سفرای کشورهای مختلف در معاونت زنان برگزار کردیم تا در این ارتباطات موضوعات مشترک و راهحلها مطرح شوند و به اجماعی برسیم و برای این مشکلات در مجامع بینالمللی راهحل پیدا کنیم. ما در خیلی از مشکلات زنان از مجامع بینالمللی مطالبه گری میکنیم و معتقد هستیم درباره خیلی از حقوق زنان اجحاف شده است و نیاز داریم صدای خودمان را به این مجامع برسانیم.
معاون امور زنان رئیس جمهور درباره اقدامات معاونت زنان امور ریاست جمهوری برای آزادی زندانیان زن، گفت: تعداد زنان زندانی خیلی کمتر از مردان است، اما همین تعداد نیز نباید باشد در سفرهای استانی به بند نسوان میرویم و در این بازدیدها مشاهده زنان زندانی با بچههای کوچک بسیار آزاردهنده است و باید سعی کنیم شرایط آزادی آنان فراهم شود و بستر مناسبی برای زندگی فرزندان این زنان ایجاد شود.
راه اندازی پویش زنان برای زنان
وی تصریح کرد: پویشی به عنوان زنان برای زنان راهاندازی خواهیم کرد تا خانمهای خیر بتوانند به طرق مختلف از زنان زندانی و خانوادههای آنها حمایت کنند البته در این مورد زندانیانی که جرائم غیرعمد داشتهاند بیشتر موردتوجه هستند و برنامههای مدونی برای این موضوع داریم.
جایگاه زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی
خزعلی درباره اینکه آیا جایگاه زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی حذفشده است یا خیر، گفت: پیشنهاداتی آماده میشود این موضوع قطعی نیست و تصمیمگیرنده نهایی در این رابطه رهبر معظم انقلاب هستند که با شناختی که از ایشان داریم بعید میدانم چنین اتفاقی بیفتد.
تشکیل شورای فقهی زنان
معاون امور زنان رئیسجمهور درباره همکاری مراجع و حوزه علمیه قم با معاونت زنان ریاست جمهوری گفت: دیدارهای خوبی با مراجع اعزام و تقلید داشتم و همچنین با آیتالله اعرافی درباره تشکیل شورای فقهی زنان جلسه داشتیم تا شورایی برای مسائل خانمها تشکیل شود و مسائل جدیدی که در جریان تغییرات زمان و روز پیش میآید در این شورا رسیدگی شود و احکام فقهی متناسب را از مراجع دریافت کنیم.
بودجه مطلوب اختصاص دادهشده به لایحه جمعیت
وی درباره بودجه اختصاص دادهشده به لایحه جمعیت، گفت: بودجه خوبی دراینباره تصویبشده است و خانوادهها نگران این موضوع نباشند وقتی پشتوانه مالی خوبی برای یک لایحه در نظر گرفته میشود به اجرایی شدن آن کمک میکند.
مرخصی زنان کارمندان در روز زن
خزعلی با اشاره به امکان دریافت مرخصی زنان کارمندان در روز زن نیز گفت: مرخصی کارمندان دولت زن در روز میلاد حضرت فاطمه زهرا با ابلاغ وزارت کشور انجام میشود و در این روز کارمندان زن میتوانند مرخصی تشویقی دریافت کنند بهشرطی که با خانوادههای خود به پارکها بروند و در مراسمی که برای این روز در نظر گرفتهشده شرکت کنند.
بیمه زنان خانهدار
معاون امور زنان رئیسجمهور درباره بیمه زنان خانهدار نیز، گفت: یکی از ایرادهایی که به قانون جمعیت داشتیم این بود که چرا قشر خاصی از خانمها در آن دیده شدند و خانمهای خانهدار که جمعیت گستردهای از جامعه را تشکیل میدهند کمتر موردتوجه قرارگرفتهاند. دنبال راهحلی برای این مسئله هستیم شاید شرایط و بودجه دولت اجازه این مطلب را ندهد؛ اگر در بودجه امکان بیمه خانمهای خانهدار فراهم نشود، اما پیگیر بیمه شدن خانمهای سرپرست خانوار هستیم و این موضوع تا مراحلی هم پیش رفته است.
اقدامات معاونت امور زنان برای حل مشکل شناسنامهدار شدن دانشآموزان
وی درباره اقدامات معاونت امور زنان برای حل مشکل شناسنامهدار شدن دانشآموزان دختر در برخی استانهای کشور نیز گفت: یکی از دغدغههای ما شناسنامهدار شدن دانشآموزان است که فقط مختص به فرزندان نیست و حتی والدین و پدربزرگ و مادربزرگهایی هستند که شناسنامه ندارند.
خزعلی تأکید کرد: برخی از اینها ممکن است از کشورهای همسایه به ایران مهاجرت کرده باشند و همین امر مانعی ایجاد کرده که افرادی که از کشور خودمان شناسنامه ندارند نیز محروم بماند و بهتبع آن از تحصیل و بهداشت و دیگر امکانات محروم شوند البته در برخی شهرها سعی شده این افراد در قالب خیریه تحت پوشش قرار بگیرند.
معاون امور زنان رئیسجمهور گفت: در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، خراسان رضوی و قم با چنین افرادی سروکار داریم که با تعداد زیادی از این عزیزان دیدار داشتیم و طرحهایی برای رفع مشکلات آنان تدارک دیدهایم که امیدواریم به تصویب برسند.
دیدگاهتان را بنویسید